Next State Labs flyttar in på Norrsken House

Next State Labs är på många sätt ett digital företag, där vi både möts och samarbetar digitalt, men en bit in vår resa började vi känna behovet av att ha en fysisk hemvist. För företag i startup-fas, som vill hitta en bra och flexibel kontorslösning, finns det just nu ganska många ställen att välja på. Att vårt val föll på Norrsken House har flera förklaringar.

 

Öppet landskap på Norrsken House

En plats för dem som vill göra skillnad

I vårt sökande efter en fysisk hemvist började vi med att lista krav kopplade till fysiska och praktiska frågor, såsom tillgång till snabbt bredband, mötesrum, hyggligt kaffe och lagom långt till allmänna kommunikationer. Därefter började vi titta på vilka övriga värden som finns i Stockholms olika startup-communities. Det finns som sagt ett flertal att välja mellan och vi ville hitta ett ställe som passade oss mer än rent praktiskt.

 

 

 

Smartare tillsammans

Vi tror mycket på värdet av att samverka och utvecklas tillsammans med andra. Därför ville vi hitta ett sammanhang att verka i där det fanns fler som delar tron på att man blir smartare tillsammans. I sökandet kom Norrsken House på vår radar. Vi kände till stället och hade följt det på avstånd ända sedan det öppnade upp i början av 2017. När vi nu satte oss in i Norrskens ambition, och såg att tanken bakom denna kontorshub i mångt och mycket är densamma som vår egen – viljan att använda digitalisering och samverkan för att bidra till en bättre värld – var det givet vilket ställe som hamnade högst upp på vår lista.

Norrskens grundare Niklas Adelberth

Ett av citaten från Norrskens grundare Niklas Adelberth, bidrog till att vi bestämde oss för att söka om en plats i Norrsken House:

Med Norrsken House tar vi nu nästa stora steg mot att bli den drivkraft för socialt entreprenörskap med fokus på teknik, som vi tycker världen förtjänar. Vad de här bolagen och personerna håller på med är livsviktigt. Det här är inte personer som bara ger sina pengar till välgörenhet – de ger sin själ. Vi fokuserar primärt på de som genom ny teknik och digitalisering löser gamla, men tyvärr fortfarande aktuella samhällsproblem.”

 

 

En plats för dem som vill bidra till en bättre värld

För att få en plats på Norrsken fick vi ansöka och motivera hur vi i Next State Labs bidrar till att de 17 globala hållbarhetsmålen kan uppnås och hur vi kan bidra till Norrskens community. Ett bra sätt för oss att ytterligare tänka igenom varför vi finns och vad vi vill åstadkomma.  

Vi älskar som sagt när helheten är större än summan av delarna. Som medlemmar i Norrsken House blir vi en del av något med just detta syfte. Vi vill, líksom de övriga cirka 100 företagen och de drygt 300 personer som samlas och verkar under taket på Norrsken House, att det vi gör på dagarna bidrar till en bättre värld.

Frukostseminarium om hållbar digitalisering med Social Venture Network, Worldfavor, Dig Journey & Sara Modig.

 

Att göra mer för fler

Vi tror mycket på tankarna om “tech for good” och att digitalisering kan bidra med mycket i utvecklingen av långsiktigt hållbara produkter och tjänster. Att vara en del av en community där vi kan bidra med kompetens om hur det kan gå till och vad som ligger i begreppet “hållbar digitalisering” är ett sätt för oss att verka för något som är större än det vi själva gör.

Alla andra vi möter i vår vardag på Norrsken House bidrar till att vi får med oss inspiration, smarta tankar och idéer till hur vår verksamhet kan utvecklas. Win-win-win!

Vi träffar gärna fler likasinnade och knyter gärna kontakt med dig som känner igen dig i skälen till varför vi valt att hamna hos Norrsken. Vi träffar också gärna dig som bara är allmänt nyfiken och vill veta mer om hur vi tänker, hur vi jobbar och var finns.

Kom förbi på en fika eller lunch. Både fikabrödet och luncherna på husrestaurangen Taku-Taku (100% veganskt och mycket gott) är att rekommendera!