Next State Labs | Frukostseminarium med 4front
seminarium, salesforce, malmö, 4front, davidhallsgruppen
2682
post-template-default,single,single-post,postid-2682,single-format-standard,,select-theme-ver-3.8.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Vi bygger en plattform för digital transformation

Efter att i flera år ha jobbat med digital strategi och konceptutveckling för digitala tjänster har vi lärt oss ett och annat om utmaningarna med digital transformation. Nu använder vi våra egna erfarenheter, insikter, metoder och inte minst digitaliseringens möjligheter för att skapa en tjänst som vi vet att många behöver.

 

Ni är nog många, både bland företag och organisationer som försöker hitta sin modell för digitalisering och bland konsulter som jobbar i digitaliseringsuppdrag, som känner igen er när vi säger att digitalisering kan vara frustrerande. När man väl fått fram en tjänst som Spotify, Netflix eller Swish ter det sig så enkelt. Det känns på något vis som att lösningen alltid funnits där, för den är ju precis vad vi behöver. Tekniskt funkar det (för det mesta), vi fattar snabbt hur vi ska använda den och blir förtjusta över mervärdet det ger oss. Varför är det då så många som av oss som jobbar med att utveckla lösningarna som upplever digitalisering som frustrerande?

Förklaringen till att digital transformation kan vara utmanande är att det handlar om mycket mer än teknik. För att lyckas krävs i regel förändringar i arbetssätt, kultur och förståelse för teknikens möjligheter. Förändring kan vara krävande.

 

Vi vill att digital transformation ska vara enkelt

Vi har därför ägnat en hel del tid åt att fundera över hur vi kan komma dit. Tankarna och planerna har snurrat flera varv, men det var när tanken “varför inte, i en värld där digitalisering öppnat upp för en mängd smarta prenumerationstjänster, göra det möjligt att abonnera på digital transformation?” som idéerna började få fäste i en affärsidé.

 

Varför inte, i en värld där digitalisering öppnat upp för en mängd smarta prenumerationstjänster, göra det möjligt att abonnera på digital transformation?

Andreas Markewärn, Next State Labs initiativtagare 

 

 

Abonnemang ger ett viktigt stöd till digitalisering 

Abonnemangen vi utvecklar nu är sprungna ur insikten om att  organisationer som vill öka sin digitala mognad har mycket gemensamt. Visserligen kan behov och förutsättningar skilja mellan olika företag, men för dem som vill få kontroll över sina digitala möjligheter är kartläggning man behöver göra och de processer man bör jobba enligt i mångt och mycket de samma.

Vi bestämde oss tidigt för att utveckla en plattform som gör att företag på ett kostnadseffektivt sätt får kontroll över sin digitala resa. 

En plattform för digitalisering

På vår plattform finns stöden för företagen i form av program. Dessa funkar också som stöd för våra erfarna konsulter som med sin kompetens coachar företagen längs resan. Genom att digitalisera den digitala transformationen kommer alla våra resurser, metoder, processer, coachning och utbildningar många fler till del på ett sätt som gör att vi kan hålla kostnaderna nere. Genom enkla mätmetoder i varje uppdrag säkerställer vi att fortlöpande kan förenkla, förtydliga och förädla alla delarna i vårt erbjudande.  

 

Vi har samlat kunskapen och metoderna som varje företag behöver för att starta sin digitala resa i tydligt avgränsade paket som kan användas av många. 

 

Metoderna har vi samlat i smarta digitala paket 

Med den insikten i ryggen har vi som grundat Next State Labs ägnat mycket tid tillsammans för att dela erfarenheter, metoder och insikter som vi hämtat ur de uppdrag vi har med oss i bagaget. 

Nu sjösätter vi berättelsen om vad vi håller på att bygga och hur vi ser att allt vi gör hänger ihop i ett digitalt ekosystem där summan är större än delarna. Vi ser fram emot att få berätta mer om hur vi tänker använda digitalisering för digital transformation framöver.

Vill ni hjälpa oss? Gilla, dela och följ oss på vår resa. Eller kontakta oss och bli en del av vårt nätverk!

 

Läs mer:

Läs mer om plattformen vi bygger >